Quinoafrallor
1/2 paket jäst för matbröd.
4dl ljumet vatten. (37°C)
3dl kokt quinoa (motsvara 1dl okokt) obs låt det svalna innan bak!
1 1/2 tsk salt.
10dl dinkelmjöl.
1-2dl för utbakning.
Chiafrön till garnering.
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Häll över hälften av vattnet och rör om tills jästen har löst upp sig.
3. Tillsätt resten av vattnet, quinoa, salt och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
4. Låt degen jäsa i 1- 1 1/2 timme under en bakduk.
5. Sätt ugnen på 225 °C och förbered ungplåtar med bakplåtspapper.
6. Häll ut degen försiktigt på ett mjölat bakbord.
7. Dela försiktigt på degen i 20 jämnstora delar och lägg dem på ugnsplåten.
8. (Här lät jag dem jäsa en stund till men jag märkte ingen skillnad)
9. Pensla frallorna med vatten och strö över chiafrön.
10. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 10-15min.
11. Ta ut frallorna ur ugnen och låt dem vila på galler under en bakduk.

Per fralla, baserat på recept för 20 frallor:
